Waarom een kunststof pallet kopen?

Kunststof pallets zijn leverbaar in diverse uitvoeringen en pallet afmetingen: europallets, industriepallets, exportpallets, mini pallet en halve europallet. Bij ons vind je hygiëne pallets, ISO pallets, anti slip pallets en opvangpallets. Onze kunststof pallets zijn gemaakt van gerecycled materiaal en van levensmiddelengeschikt kunststof. De pallets zijn vaak direct uit voorraad leverbaar.

Kunststof pallets zijn vormvast, chemicaliënbestendig en uiterst hygiënisch in gebruik. Deze eigenschappen tref je uitsluitend bij plastic pallets. Net als het vaste tarragewicht. Plastic pallets zijn bovendien weersbestendig, vriesbestendig en makkelijk te reinigen. De kunststoftechnologie van onze pallets staat garant voor een hoog draagvermogen en een goede slag- en stootvastheid, zonder splinteren. Zo worden met onze kunststof pallets kostbare storingen op productielijnen en in automatische magazijnen voorkomen.

 

Lange levensduur plastic pallets

Plastic pallets hebben een relatief lange levensduur. Waar houten pallets doorgaans na 2-3 jaar vervangen moeten worden of gerepareerd, ligt de gemiddelde levensduur van kunststof pallets significant hoger. Kunststof pallets hebben een levensduur van circa 10 jaar. Bijkomend voordeel is dat het kunststof materiaal ongevoelig is voor weersinvloeden. Palletschade door regen komt bij kunststof pallets niet voor. Houten pallets daarentegen nemen vocht op, waardoor het tarragewicht toeneemt en de houten pallet kan gaan verzwakken en rotten.

Voordelen van kunststof versus houten pallet in het kort:

·         Vorm en gewicht vast
·         Chemicaliën bestendig
·         Hygiënisch
·         Vrij van splinters en spijkers en daardoor geen beschadiging
·         Onderhoudsarm
·         Gebruiksvriendelijk
·         Kunststof pallets zijn lichter dan houten pallets
·         Stabiel stapelbaar
·         Geen speciale behandeling tegen ongedierte

Kunststof pallets 80×120 – Europallet

Europallets hebben de afmeting 80×120 cm en zijn binnen Europa het meest voorkomende palletformaat. Deze gestandaardiseerde euroafmeting maakt de europallet ideaal voor logistieke doeleinde alsook voor mogelijkheden als stapeling van euronorm bakken. De kunststof europallets zijn leverbaar in levensmiddelengeschikt kunststof en daarmee uitermate geschikt voor onder andere de food industrie.

Kunststof pallets 100×120 – Industriepallet

Industriepallets hebben de afmeting 100×120 cm. Ook de industriepallets hebben een euronorm formaat en zijn daarmee ideale ladingdragers voor euronorm bakken en kratten. Industriepallets, ook wel ISO pallets, zijn leverbaar in exportpallets alsook robuuste pallets met palletsledes met open en gesloten dek.

Stapelbare en nestbare pallets

De pallets bij Hulkenbergshop zijn stabiel stapelbaar. Naast de mogelijkheid tot stapelen bieden wij ook nestbare pallets. Het voordeel van nestbare kunststof pallets is dat deze, in geneste toestand, enorm ruimtebesparend zijn. Dit scheelt behoorlijk in kosten bij transport.

Afwijkend formaat pallets nodig?

Ben je op zoek naar een afwijkende pallet afmeting? Wij leveren ook maatwerk. Bij op maat gemaakte pallets wordt de uitvoering van de kunststof pallet afgestemd op de toepassing. informeer bij specifieke wensen naar onze mogelijkheden: per e-mail hallo@stuwagepartner.nl  of bel 0111-852804